На Львівщині ввели в стрій Орівську ветроелектростанцію

На Львівщині запрацювала вітрова електростанція потужністю майже 60 МВт, достатньої для повного забезпечення невеликого міста. Це спільний проєкт української компанії "Екооптіма" та чеської MND, що належить до інвестиційної групи одного з найуспішніших чеських підприємців Карела Комарека, - пише "Економічна правда".

MND стала прикладом того, як іноземний партнер розвиває свою діяльність в Україні, попри ризики, пов'язані з війною та російськими атаками на енергетичну інфраструктуру.

"Те, що це рішення було правильним, підтвердили підступні атаки Росії на енергетичну інфраструктуру України. Незважаючи на проблеми, проект завершено, і ми раді, що Орівська ВЕС вже постачає електроенергію в мережу", - зазначила Яна Хамршмідова, керівник відділу енергетики та член Ради директорів MND Group.

Загалом проєкт Орівської ВЕС коштував 61,5 мільйона євро (за поточним курсом 2,76 мільярда гривень).  Будівництво розпочалося у вересні 2021 року. Повномасштабне російське вторгнення затримало, але не зупинило спорудження ВЕС.

Інвестори вирішили продовжити будівництво, попри значні ускладнення. Початкова дата завершилася у серпні 2022 року. Логістика була дуже складною, оскільки техніка прямувала в Україну з кількох країн Європи.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті