На Луганщині підозри отримали чотири колаборантки –"начальниці": освітянка, міліціянтка, юрисконсультка й адміністраторка

Служба безпеки України задокументувала колабораційну діяльність чотирьох "начальниць" структурних підрозділів окупаційної адміністрації РФ на Луганщині, які вирішили зробити чиновницьку кар’єру під час окупації. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй стрінці у Facebook 12 червня.

"За даними досудового розслідування, з лютого 2023 року так званим "управлінням освіти адміністрації м. Рубіжне ЛНР" керує колишня директорка однієї з рубіжанських шкіл. У напівзруйнованому місті окупанти закрили більшість освітніх закладів, у тому числі, й її школу. Утім, жінка погодилася на кадрову пропозицію загарбників і з лютого цього року керує русифікацією та переведенням навчальних закладів Рубіжного на російські рейки.

Ще одна мешканка Рубіжного пішла на співпрацю з ворогом, обійнявши в "адміністрації" міста посаду "начальника відділу з питань державної цивільної служби та кадрів". Раніше жінка працювала у державних органах.

Крім того, колишня працівниця міліції із Біловодська пішла на співпрацю з російськими загарбниками та отримала від них спочатку місце "головної спеціалістки", а потім і "начальниці загального відділу Біловодської районної адміністрації ЛНР".

Жителька Марківки, яка раніше працювала юрисконсульткою у Марківській селищній раді, добровільно погодилась стати в окупаційній "адміністрації Марківського району ЛНР" начальницею юридичного відділу. Тепер впроваджує на тимчасово окупованій території законодавство країни-терориста.

Зазначається, що всі колаборантки отримали повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація майна. Невдовзі їх буде оголошено у розшук.

Раніше повідомлялось, що "начальницю управління пенсійного фонду" Козьменко з окупованого Сватового на Луганщині засуджено до 8 років ув’язнення.

Раніше також повідомлялось, що СБУ викрила колишніх співробітників ДСНС, які працюють на ворога на "керівних посадах" на Луганщині.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті