На Курському напрямку збито російський середньовисотний БПЛА великої тривалості польоту "Оріон"

Російський БПЛА "Оріон" збито на Курському напрямку 31 серпня. Про це повідомив Телеграм-канал Повітряних Сил ЗСУ 31 серпня. 

"Близько 11:00 31 серпня 2024 року на Курському напрямку Повітряні Сили збили російський безпілотний літальний апарат "Оріон", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що це середньовисотний БПЛА великої тривалості польоту. Він перебуває на озброєнні російської армії з 2020 року. Бортове обладнання призначене для візуальної, радіолокаційної або радіотехнічної розвідки з можливістю тривалого патрулювання у визначеному районі. Вага "Оріону" 1150 кг, бойове навантаження 200 кг. Можлива установка до чотирьох боєприпасів різного призначення, зокрема і ракет "повітря-поверхня".

"Повітряні Сили уже збивали БПЛА цього типу на інших напрямках", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в небі України вночі 29 серпня збито дві російські ракети та 60 "шахедів"

Статті

Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Країна
12.09.2024
16:21

Україна нарощує виробництво дронів: проблеми та виклики

73% опитаних виробників сектору ОПК не бачать жодних кроків від держави щодо покращення умов ведення оборонного бізнесу в Україні.
Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Всі статті