На Куп’янському напрямку "мишача лихоманка" масово підкосила російські підрозділи і знизила їхню боєздатність – ГУР

Спалах вірусного захворювання, відомого як "мишача лихоманка", зафіксований в багатьох підрозділах російської армії на Куп’янському напрямку. Про це 19 грудня повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram. 

Зазначається, що серед військових РФ зростає невдоволення через неналежне забезпечення зимовими речами та повну відсутність медичної допомоги.

Через це на Куп’янському напрямку окупанти масово хворіють на "мишачу лихоманку", яка має вірусний характер та передається до людини від гризунів – через прямий контакт зі збудником, внаслідок вдихання пилу мишачих екскрементів чи потрапляння їх у продукти харчування, які вживає людина.

Симптоми мишачої лихоманки включають сильний головний біль, зростання температури тіла до 40 градусів, висипи та почервоніння, зниження тиску, крововиливи в очах, нудоту, блювання по декілька разів на день.

У ГУР наголосили, що скарги на лихоманку від особового складу російської армії командування проігнорувало, розцінивши їх як черговий прояв ухилення від участі в бойових діях. До того ж на першому етапі перебігу "мишача лихоманка" нагадує звичайний грип.

"У підсумку – "мишача лихоманка" значно знизила боєздатність російських "щурів", - зауважили у пресцентрі розвідки.

Як повідомлялося, ГУР атакувало дронами військовий аеродром у Ростовської області, є пошкодження.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті