На конкурсі про "захисників Росії" перемогли вірші поетів фашистської Німеччини. Депутати Держдуми масово подружилися з "поетом"

У РФ автори антивоєнного проєкту "Геннадій Ракітін" у соціальній мережі створили акаунт фейкового поета, у якому під виглядом Z-патріотичних публікували переклади віршів авторів фашистської Німеччини. Про це пише проєкт "Захаров". 

Так, нібито Путіну було присвячено вірш "Ракітіна" "Лідер": 

Ты как садовник, что в своем саду

Плоды трудов тяжелых пожинает.

Народ ликует, флаги в высоту

Взметнулись. Время тихо наступает.

Насправді в оригіналі воно називалося "Фюрер", було написане ідейним нацистом і адресоване Гітлеру. Однак ці "патріотичні" рядки охоче передрукував паблік "СВО. Цитати Володимира Путіна. Россия", що має 112 тисяч підписників. "ВКонтакте".

Інші твори "Ракітіна" теж мають фашистське коріння: ім'я Гітлер міняється на Путіна, Німеччина на Росію, а, наприклад, "Безымянный штурмовик" став "Безымянным бойцом ЧВК Вагнер".

Творчий шлях Z-поета "Ракітіна" - короткий: він залишив в історії літератури лише 18 віршів (усі - адаптований переклад німецьких пропагандистських віршів 1930-х). При цьому близько сотні депутатів Держдуми, тридцяти сенаторів Ради Федерації, численні Z-поети і "воєнкори" записалися до "поета" в друзі.

"Ракітін" тим часом відправляв свої "вірші" на конкурси і перемагав у них. У червні 2024 року його творчість оцінило журі Всеросійського конкурсу патріотичної поезії - "Ракітін" вийшов у півфінал у номінації "Вірші про захисників Батьківщини". Журнал "Москва" відібрав для публікації вірш "В святую ночь" для участі в конкурсі "Патриотический верлибр". 

 

Статті

Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Всі статті