На Херсонщині окупанти оголосили призов чоловіків до російської армії

Гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо оголосив про призов громадян України з окупованих територій області на строкову службу в армію РФ, який розпочався 1 жовтня 2024 року і триватиме до кінця року. Про це повідомляє Суспільне Херсон з посиланням на слова Сальдо..

У свою чергу  перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в коментарі Суспільному повідомив, що наразі масової підготовки до призову на окупованих територіях не спостерігається, проте заяви окупаційної влади свідчать про плани використати місцеве населення для потреб російської армії. 

Гауляйтер Сальдо заявив, що призовники проходитимуть строкову службу в частинах Південного військового округу.

Соболевський зауважив, що російські окупанти обіцяють не залучати молодь, яка піде на строкову службу, до участі у так званій "спеціальній воєнній операції".

 "Як це буде реально, побачимо. Було зрозуміло, що рано чи пізно ворог нашим ресурсом людським скористається, щоб наші люди брали участь у цій війні", - зазначив він..

За словами Соболевського, окупанти активно збирають інформацію про потенційних призовників через освітні заклади, соціальні реєстри та медичне страхування.

"Вони збирають інформацію скрізь", – каже Соболевський.

Він також зауважив, що окупанти стимулюють людей робити доноси про нелояльність до російського режиму або підтримку ЗСУ, що може бути використано для виявлення громадян, які підпадають під призов.

Соболевський наголосив, що єдиним надійним способом уберегти себе від призову є виїзд з окупованих територій у країни ЄС або інші безпечні регіони, але не до Російської Федерації.

Як повідомлялося, генштаб РФ пообіцяів не відправляти новобранців-строковиків у зону проведення «СВО». 

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті