На Харківщині росіяни вклинилися в лінію оборони ЗСУ вздовж Осколу, дійшли до автошосе Куп'янськ-Борова - ЗМІ

На території Харківської області російські окупанти змогли дійти до автошляху Куп'янськ-Борова. Про це свідчить інтерактивна мапа українського недержавного OSINT-проєкту DeepState станом на неділю, 13 жовтня 2024 року, - повідомляє Еспресо.

На ній видно вихід армії РФ на ділянку автомобільного шляху Куп'янськ-Борова між селами Кругляківка та Колісниківка.

"Цей шлях сполучає два районні центри Харківщини: нинішній (місто Куп'янськ) та колишній (селище Борова), що мав такий статус до адміністративно-територіальної реформи 2015-2020 років, появи територіальних громад і, як наслідок, збільшення розмірів районів", - пише видання.

Автошлях проходить східним узбережжям річки Оскіл.

Місце прориву й відповідного плацдарму росіян виглядає "клином" в українській лінії оборони вздовж Осколу.

За допомогою функції Time Line на сайті Deepstatemap.live можна встановити проміжок часу, витрачений росіянами на рух від утримуваного ними впродовж тривалого періоду села Піщане до траси Куп'янськ-Борова. Від початку серпня 2024 року на це у них пішло понад 2 місяці.

"Відбиті штурмові дії" противника в районі слі Колісниківка та Кругляківка на Куп'янському напрямку згадано у ранковому зведенні Генерального Штабу Зройних Сил України за неділю, 13 жовтня.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті