На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, найскладніша ситуація на Курахівському напрямку - Генштаб

Ситуація на фронті залишається напруженою, кількість бойових зіткнень станом на 16:00 7 жовтня зросла до 88. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Найгарячіше зараз на Лиманському, Куп'янському, Покровському та Курахівському напрямках", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, найбільше бойових зіткнень зафіксовано на Курахівському напрямку - від початку доби окупанти 19 разів атакували українські підрозділи, намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Гірника, Новоселидівки, Гострого, Георгіївки та Катеринівки. Станом на 16:00 тривають бої у восьми локаціях.

Крім того, зафіксовано 16 бойових зіткнень на Лиманському напрямку (11 боїв тривають), 15 боїв на Куп'янському напрямку (п’ять атак відбито, 10 тривають) і 13 атак на Покровському напрямку (12 атак відбито, один бій триває).

Окупанти також продовжують застосовувати авіацію та артилерію по прикордонних районах Сумської області. Під артилерійськими ударами опинилися райони населених пунктів Бунякине, Павлівка, Угроїди, Степок і Покровка. Авіаційних ударів було завдано по населених пунктах Яблунівка, Катеринівка й Ободи. Загалом від початку доби ворог скинув на Сумську область 10 КАБів.

Також уточнюється, що, згідно з наявною інформацією, російська авіація завдала дванадцяти ударів по території Курської області Росії, застосувавши 16 керованих авіаційних бомб.

Як повідомлялося, внаслідок успішної операції ГУР МО України виведено з ладу  тральщик Балтійського флоту РФ «Алєксандр Обухов».

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті