На Донеччині затримано рецидивіста - лідера банди, яка займалась рекетом у прифронтових населених пунктах

СБУ нейтралізувала злочинну групу, яка тероризувала мешканців прифронтових населених пунктів Донецької області. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 13 серпня.

"Служба безпеки нейтралізувала злочинне угруповання, яке намагалося тримати в страху мешканців Донеччини. У результаті спецоперації затримано лідера банди - кримінальника-рецидивіста. За наявними даними, бандити тероризували жителів прифронтових міст, де обкладали "даниною" підприємців та організовували розбійні напади. Таким чином вони розхитували внутрішню обстановку в регіоні і намагались посилити свій вплив на криміногенну ситуацію", - сказано в повідомленні.

Задокументовано, як фігурант намагався "вибити" з власника приватного медзакладу пів мільйона доларів. Як свідчать матеріали справи, у разі одержання всієї суми від потерпілого, зловмисник планував його вбити, а тіло закопати у лісосмузі за містом. Для реалізації злочину фігурант залучив двох учасників банди.

Щоб підготувати розбійний напад на підприємця, зловмисники тривалий час слідкували за ним: вивчали розпорядок дня, маршрути пересування та коло близьких знайомих. Учасники банди мали викрасти потерпілого і в багажнику авто вивезти за місто, де йому підготували "могилу".

Співробітники Служби безпеки затримали лідера та учасників банди під час спроби викрадення потерпілого біля його помешкання.

При обшуках у затриманих вилучено:

- гранати Ф-1 та РГД-5, автомат Калашникова, пістолет Макарова;

- балаклави, лопату, рукавиці, скотч та стяжки, які фігуранти підготували для вчинення розбійного нападу та вбивства;

- мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Наразі лідеру банди повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений організованою групою в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності всіх учасників угруповання. Фігурантам загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та "вибивали" з них гроші.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті