На Донеччині залишаються 472 тис. осіб, майже половина з них повернулися назад з евакуації

З майже 1,5 млн мешканців Донеччини, які евакуйовувалися з регіону від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, понад 230 тис. повернулися назад. Про це повідомив на брифінгу начальник відділу оперативно-чергової служби Донецької ОВА Дмитро Петлін.

Він нагадав, що з Донеччини евакуація триває, починаючи з 26 лютого 2022 року. 

«На теперішній час силами органів влади усіх рівнів та добровольчих формувань, волонтерів було евакуйовано більше, ніж 1 млн 415 тис. осіб цивільного населення. Серед них 168,77 тис. дітей та близько 44 тис. осіб з інвалідністю», - сказав Петлін.

Але з евакуації в більш безпечні регіони назад повернулася 231 тис. осіб. Наразі ж, за оперативними даними, на території Донецької області перебувають 472 тис. мешканців.

«У нас до переліку територій, де відбуваються активні бойові дії, додалася Новогродівська громада. Тому кількість мешканців, що знаходяться у безпосередній небезпеці, збільшилася. Для збереження життя собі та своїм рідним, всім мешканцям області краще евакуюватися в більш безпечні регіони», - зазначив він.

Крім того, до 20 неповнолітніх залишається в низці населених пунктів Донеччини, де діє примусова евакуація дітей разом із батьками – у Торецьку, Щербинівці, Північному та Успенівці.

Як повідомлялося, на території Донеччини понад 60 тисяч людей потребують першочергової евакуації.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті