На Донеччині за два роки війни російські загарбники зруйнували понад 100 церков, з яких 90% - це храми УПЦ МП

У Донецькій області з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загарбники зруйнували 107 церков, з яких 90% - це храми УПЦ Московського патріархату. Про це на брифінгу 3 травня сказала начальниця управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Вікторія Точена, - повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні ми володіємо інформацією про 107 культових споруд, які зруйновані, знищені. Але це не повна цифра, бо ми не в повному обсязі володіємо інформацією з територій, тимчасово окупованих ворогом, і будемо це знати тільки після деокупації. Також у неповному обсязі ми володіємо інформацією про території, де ведуться наразі активні бойові дії, де неможливо оцінити ситуацію в повної мірі», - сказала Точена.

При цьому вона додала, що абсолютна більшість зруйнованих окупантами на Донеччині культових споруд - церкви УПЦ Московського патріархату.

«У нас найбільша кількість, а це 90% - Українська православна церква, як ми її називаємо - Московського патріархату», - зазначила Точена.

Як повідомлялося, станом на початок травня 2024 року, понад 8 тисяч православних церков в Україні залишаються пов'язаними з московським патріархатом.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті