На Донеччині викрито агентурну мережу ФСБ, яка наводила удари на ППО

На Донеччині викрито міжрегіональну агентурну мережу ФСБ РФ, яка завдавала шкоди боєготовності Сил оборони та наводила удари на ППО. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура 17 жовтня.

Як повідомляється, за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури 2 жителям с. Малотаранівка та м. Одеса повідомлено про підозру у держзраді, а громадянці РФ - несанкціонованому поширенні інформації про розміщення ЗСУ (ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 114-2 КК України).

У березні 2022 року на вказівку співробітника ФСБ РФ створено чат у месенджері «Telegram» для проведення підривної діяльності проти України. До вказаної спільноти долучилась мешканка с. Малотаранівка.

Згодом до чату доєднався масажист з м. Одеса та громадянка РФ з с. Лиманка, що на Одещині.

Завербовані повідомляли дані про ремонт техніки, переміщення артозброєння і розташування ППО в Донецькій та Одеській областях. Чоловік надсилав карти місцевості із відбудовою воєнних об’єктів та інформацію щодо прольоту авіації.

Підозрюваним обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Як повідомлялося, в "Укренерго" відсторонили від роботи затриманого за підтримку РФ працівника. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті