На Донеччині у власність громади повернули водойму вартістю понад 95 млн гривень

Водний об'єкт вартістю понад 95 млн грн повернули у власність громади на Донеччині за втручання прокуратури. Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі. 

Йдеться про ставок загальнодержавного значення площею 4,2 га, який знаходиться на території Комарської сільської ради.

Цей водний об'єкт був переданий в оренду місцевому підприємцю у 2012 році за рішенням Великоновосілківської райдержадміністрації. Однак, після закінчення строку дії договору у 2022 році, підприємець не повернув водойму у власність держави, що змусило прокуратуру втрутитися.

Наразі суд закрив провадження у справі, оскільки підприємець добровільно виконав вимоги прокурора.

Сільська громада отримала можливість належним чином розпоряджатися водоймою. Зокрема, можна буде передати її в оренду та отримувати дохід у бюджет.

Як повідомлялося, громаді на Донеччині повернули у користування землю на узбережжі вартістю понад 2 млрд гривень.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті