На Донеччині судитимуть експоліцейського-зрадника, який став "дільничним інспектором" в Маріуполі

На Донеччині судитимуть експоліцейського, який перейшов на бік окупантів і працевлаштувався "дільничним інспектором" в Маріуполі. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура 23 серпня.

"Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно працівника правоохоронного органу за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України). Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2022 році оперуповноважений сектору розкриття злочинів проти власності відділу кримінальної поліції Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області залишився в окупованому військами рф місті. Знехтувавши присягою на вірність Українському народові, так званий правоохоронець добровільно обійняв посаду «тимчасово виконувача обов’язків дільничного інспектора сектору дільничних інспекторів міліції приморського районного відділу маріупольського міського управління мвс днр»", - йдеться у повідомленні.

Псевдополіцейський структурного підрозділу окупаційної адміністрації працює в інтересах держави, яка щоденно скоює воєнні злочини й вбиває українців. Чоловік виконує доручення «керівництва» і бере участь у публічних заходах, де виправдовуються дії посадовців-зрадників та висловлюється підтримка збройній агресії рф.

Його судитимуть заочно. Максимальне покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті