На Донеччині рятувальники другу добу гасять масштабну лісову пожежу

Масштабну лісову пожежу приборкують рятувальники другу добу посіпль на Донеччині  Про це повідомляє ДСНС у Телеграм.

Як повідомляється, 1 вересня на території Національного природного парку "Святі гори" спалахнула масштабна лісова пожежа. Посушлива погода та сильний поривчастий вітер сприяли швидкому поширенню вогню на великі площі. Гасіння пожежі ускладнюється забрудненістю території лісу вибухонебезпечними предметами.

Для боротьби з вогнем були залучені значні сили та засоби, здійснюється аеророзвідка. Співробітники парку створюють мінералізовані смуги, щоб зупинити поширення вогню.

Наразі локалізовано згоряння 20 приватних житлових будинків на площі близько 2000 кв. м. Для гасіння пожежі залучався тактичний робот Magirus Wolf С1.

Станом на ранок 2 вересня лісову пожежу локалізовано на орієнтовній площі 1200 га. Надзвичайники чергують біля населених пунктів вздовж лісового масиву. 

Від ДСНС залучено 50 рятувальників та 11 одиниць техніки, ліквідація пожежі триває.

Як повідомлялося, лісова пожежа перекинулась на мікрорайон окупованого Сєвєродонецька, вигоріло 80 домоволодінь. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті