На Донеччині попрощались із поліцейськими-вибухотехніками Чубарем й Гонтаренком, які загинули при виконанні службових обов’язків

З поліцейськими-вибухотехніками Олександром Чубарем й Олександром Гонтаренком, які загинули при виконанні службових обов’язків, провели в останню путь на Донеччині 3 жовтня. Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції в Донецькій області 4 жовтня. 

"Начальник відділення вибухотехнічної служби батальйону поліції особливого призначення (стрілецького) ГУНП в Донецькій області Олександр Чубар і старший інспектор цього підрозділу Олександр Гонтаренко потрапили під ракетний удар. Учора, 3 жовтня, рідні, друзі та колеги на чолі з керівництвом поліції Донецької області провели героїв в останню путь", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що обидва поліцейських в складі Сил безпеки та оборони виконували небезпечні завдання, брали участь у розмінуванні територій, знешкоджували вибухонебезпечні предмети, що лишились після російських обстрілів. Захищали людей до останнього подиху та заплатили за це найвищу ціну.

Церемонія прощання із захисниками відбулася на Донеччині зі всіма почестями. Поруч з рідними та близькими загиблих перебували поліцейські-психологи.

Олександра Гонтаренка поховали на "Алеї Героїв" у Краматорському районі. Він родом з Харківщини. До вступу в батальйон особливого призначення 39-річний правоохоронець працював у відділі вибухотехнічної служби ГУНП в Донецькій області - збирав докази на місцях російських обстрілів, розміновував деокуповані Лиман і Святогірськ. У нього залишились батьки, дружина і двоє донечок - 10 і 15 років.

Олександр Чубар, за побажаннями родини, буде підданий кремації у Києві. Йому навіки 33 роки. Поліцейський народився в нині окупованому селі Донське Волноваського району. Віддано служив людям 13 років, пройшов шлях від патрульного до вибухотехніка. У нього залишились батьки та восьмирічний син.

"Колектив поліції Донеччини розділяє біль важкої втрати з рідними та близькими загиблих колег і вшановує пам'ять вірних синів України", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Куп’янську окупанти дроном атакували авто поліцейських, один загинув.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті