На Донеччині на вимогу постачальника припинено електропостачання шахти "Добропіллявугілля"

З 19 червня ДТЕК Донецькі електромережі був вимушений обмежити електропостачання ДП "Добропіллявугілля-видобуток". Причина відключення – закінчення терміну дії договору з постачальником ДП ЗД «Укрінтеренерго» (постачальником останньої надії) та відсутність договору про постачання електричної енергії з будь-яким іншим постачальником, - повідомляє сайт "ДТЕК Донецькі електромережі".

"11 червня, не менше ніж за 5 робочих днів до відключення, ДТЕК Донецькі електромережі надіслав підприємству повідомлення про повне відключення. Наша компанія розуміє критичність ситуації, у яку можуть потрапити шахтарі ДП «Добропіллявугілля-видобуток» після припинення енергопостачання. Для її вирішення ОСР спрямував листи на міністра енергетики (лист 64/8683 від 18.06.2024 р.), його заступника (лист 64/8075 від 11.06.2024 р.), а також повідомив Покровську МВА", - йдеться у повідомленні.

"Відновлення електропостачання можливе лише після того, як ДП «Добропіллявугілля-видобуток» укладе договір з постачальником електроенергії. Тоді постачальник надасть ДТЕК Донецькі електромережі відповідний дозвіл на відновлення подачі електроенергії споживачу. ДТЕК Донецькі електромережі висловлює занепокоєння ситуацією, що склалася, та закликає органи державної влади взяти її під свій контроль, щоб не допустити бездоговірного споживання електроенергії та вирішити проблему заборгованості шахти", - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, росіяни обстріляли одну з теплоелектростанцій ДТЕК, трьох працівників поранено.

Статті

Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Світ
02.07.2024
17:02

«Зеленський прийняв пропозицію Путіна». Російські ЗМІ про Україну

РосЗМІ не натішаться: "У Києві знову заговорили про переговори". При цьому акцент президента Зеленського на можливості переговорів Києва і Москви тільки через посередників кремлівські ЗМІ навмисно приглушують, позицію Києва подають як його...
Всі статті