На Донеччині "Білі Янголи" врятували трьох людей, які пішки вийшли з обстрілюваної Красногорівки

На Донеччині екіпаж поліцейських «Білі Янголи» врятував трьох людей, які пішки вийшли з обстрілюваної Красногорівки. У місті залишається ще понад 190 цивільних. Про це повідомляє поліція Донеччини та опублікувала відповідне відео.

Зазначається, що сьогодні Красногорівка є театром бойових дій. Троє місцевих жителів - 58-річна жінка, 37-річний чоловік та 23-річна дівчина, пережили страшні події, через російські обстріли вони змінили шість будинків, жоден з яких не вцілів. Останній удар ледь не поховав всю сім’ю під уламками.

«Після прильоту в будинок чоловік і дві жінки зуміли вибратись з-під завалів і зв’язатись з поліцейськими. Заради порятунку родина здолала 5 км пішки по сорокаградусній спеці, а група «Білий Янгол» ризикнула наблизитись впритул до ворога. Під ворожими снарядами екіпаж вивіз із пекла не тільки людей, але й сімох їхніх домашніх улюбленців – собак, котів і черепашку на ім’я Тротил», – йдеться у повідомленні.

Врятовані люди, розказуючи поліцейським в броньованому авто про те, як прилетіло в будинок та їх засипало в підвалі, зазначили, що їм ще пощастило, бо залишилась невелика дірка.

«Ледве вибралися…Спочатку через дірку тварин почали викидати, потім самі вилізли», - з жахом згадували люди.

Вони повідомили, що коли вибралися з-під завалів, з підвалу, терміново вийшли на зв'язок з групою «Білий янгол» і попросили допомоги. Керував рятувальною операцією начальник поліції Курахового Артем Щусь.

«Заїхати в місто неможливо, тому ми проклали маршрут, щоб цивільні вийшли пішки. Довго готувались, давав поради, як поводитись, як обрати правильний шлях, де зупинитись перепочити», - розповів поліцейський.

Люди разом зі всіма тваринами успішно дісталися обумовленого місця, де їх і підхопили «Білі янголи». Росіяни відкрили по автомобілю вогонь з артилерії, але, на щастя, ніхто не постраждав.

Правоохоронці констатували, що у місті Красногорівка ще залишається понад 190 осіб.

За словами Щуся, всі виїзди в напрямку Красногорівки є вкрай небезпечними та потребують ретельного планування, проте евакуація триває – в індивідуальному порядку.

Він нагадав телефон, за яким мешканці повинні звертатися за допомогою в евакуації (066-56-10-102).

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті