На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили два склади боєприпасів ворога - Череватий

Сили оборони цієї доби знищили 2 склади з боєприпасами на Бахмутському напрямку, по одному на Авдіївському та на Лиманському. Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону 4 січня.

"Наші ракетні війська і артилерія вражають різні цілі: це, в першу чергу, великі скупчення ворога, особового складу, як було цього разу, техніки, а також склади з озброєнням та боєприпасами, паливно-мастильними матеріалами. Цієї доби 2 склади з боєприпасами було знищено на Бахмутському напрямку, один на Авдіївському та на Лиманському", - повідомив Череватий.

Він додав, що фактично щодоби високоточні системи озброєння типу HIMARS та MLRS полюють на ворожі об’єкти і досягають унікальної снайперської влучності, що підтверджують останні події в Макіївці.

Відповідаючи на запитання, чи стало помилкою для загарбників використання мобільних з геолокацією в Макіївці, Череватий зазначив, що користування мобільним, звичайно, є помилковим, але це не співставно з рішенням командування розмістити велику кількість особового складу в одному місці.

"Ворог не зміг скритно розмістити свій особовий склад, чим скористалась українська розвідка", - уточнив Череватий. Він додав, що наразі загарбники ближче ніж за 100 км від передової не дозволяють собі розвантажувати великі партії артилерійських снарядів.

Череватий зазначив, що попри великі втрати під Бахмутом, ворог не припиняє атакувати позиції ЗСУ.

"Ворог 238 раз за добу завдав ударів різними системами вогню, танками, 22 боєзіткнення відбулося, ворог втратив 142 вбитими і 204 пораненими", - повідомив речник.

Як повідомлялося, 4 січня прикордонники на Бахмутському напрямку захопили позиції окупантів, просунувшись на 300 метрів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті