"...Ми застосовуємо ядерну зброю. І росія за нас втягується": Лукашенко пригрозив НАТО ядерним ударом та третьою світовою війною

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що як тільки НАТО нападе на Білорусь (а це, на його думку, ймовірно, відбудеться, бо "НАТО є НАТО". - "ОстроВ"), розпочнеться третя світова війна і Білорусь застосує ядерну зброю. Відповідну заяву Лукашенко зробив 27 вересня, пише "БелТА".

"Я на форумі говорив, що напад на Білорусь – це третя світова війна. Спасибі, нещодавно путін це підтвердив, вносячи поправки до ядерної доктрини, що напад на росію та Білорусь – ми застосовуємо ядерну зброю. Він підтвердив мої слова. У цьому була суть моєї заяви. Як тільки вони нападають на нас (НАТО є НАТО. Американці та поляки - вони вже вишикувалися вздовж кордону, особливо польського. Знаємо, що керівництво Польщі вже потирає руки), ми застосовуємо ядерну зброю. І росія за нас втягується", - сказав Лукашенко.

За його словами, росія застосує одразу весь арсенал, "...а це вже світова війна". 

Раніше повідомлялось, що Лукашенко зібрався співпрацювати з "ДНР", "абсолютно не порушуючи жодних міжнародних норм".

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті