Ми робитимемо все можливе, щоб Україна перемогла і стала членом НАТО - Рютте

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявляє, що союзники та партнери робитимуть усе можливе, щоб Україна перемогла у війні, яку проти неї веде Росія, а також стала членом Організації Північноатлантичного договору. Про це він заявив у Брюсселі в штаб-квартирі НАТО на спільній із президентом України Володимиром Зеленським пресконференції.

"Я з нетерпінням очікую того дня, коли Україна буде тут як член цього альянсу. І доти ми робитимемо все можливе, щоб Україна перемогла. Це життєво важливо для нашої спільної безпеки", - сказав Рютте.

Рютте також передав меседж "для Володимира Володимировича Путіна": "Якщо він думає, що він переможе, - він не переможе".

Генсек переконаний, що серед союзників щодо питання підтримки України є "абсолютна єдність". 

"Ми будемо активно домагатися того, щоб Україна мала все необхідне для ведення війни з Росією. Ми продовжимо це робити. І якщо хтось у Кремлі подумає, що, посіявши розбрат, ми це зупинимо, ні, цього не станеться. І Україна буде членом НАТО. В цьому немає жодних сумнівів", - заявив він.

Рютте нагадав про раніше зроблене ним оголошення, що в рамках виконання рішення, ухваленого у Вашингтоні на саміті НАТО про виділення 40 млрд євро на рік на військову допомогу Україні, вже було надано допомоги на 20,9 млрд.

"Ми на шляху до досягнення 40 млрд євро за весь рік. НАТО працює з Україною, наближаючи вас до альянсу. І ми також працюємо з іншими партнерами, щоб зміцнити безпеку для всіх нас. Ми сповнені рішучості працювати ще тісніше разом, щоб захищати наші демократичні цінності та сприяти миру, що ґрунтується на верховенстві права, а не на верховенстві сили... Тому що це стосується наших цінностей, нашої колективної безпеки. Ми не можемо допустити, щоб Росія осміліла біля кордонів НАТО, якби вони якимось чином домоглися успіху в Україні. Ми не можемо цього прийняти через наші цінності й через наші колективні інтереси безпеки. І це від Лос-Анджелеса до Тирани та найбільш східного міста на території НАТО, ми єдині в цьому", - сказав Рютте.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що розраховує на готовність НАТО виконати обіцяну допомогу Україні на $40 млрд. 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті