"Ми бачимо, які кроки планують у Москві": Зеленський пообіцяв жорстко відповідати, як це треба заради України

Президент України заслухав доповіді представників Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України та Служби зовнішньої розвідки щодо планів ворога 10 вересня. Про це Зеленський повідомив у своєму вечірньому відеозверненні в Телеграм.

"Доповіді розвідки - ГУР та Служба зовнішньої розвідки. Детально щодо наявних для України можливостей, а також загроз. Ми бачимо, які кроки планують у Москві, ми будемо діяти відповідно – саме так жорстко, як це треба заради України. І я хочу сказати зараз усім у світі, хто досі хоче якось допомагати Путіну: ми все зробимо не просто для захисту своєї держави та людей, а для реальної консолідації світу заради сильних відповідей на розпалювання війни чи будь-яку спробу війну продовжувати", - сказав Зеленський.

За його словами, абсолютний пріоритет України - "це справедливий мир, і на кожну ракету, на кожен дрон і на всі ворожі кроки, на кожну спробу зробити цю війну довшою й жорстокішою неминуче буде відповідь світу". 

"Ми забезпечимо необхідну єдність світу, хоч би як було нам складно", - зауважив Зеленський.

Він також повідомив, що заслухав доповідь Головкома ЗСУ Олександра Сирського. 

"Головне - це рішучість. Рішучість українців більш ніж достатня. Рішучість партнерів має стати значно далекобійнішою. Також працюємо й щодо логістики - вчасного постачання оголошених пакетів підтримки", - сказав також Зеленський.

Крім того, він акцентував, що "...Україні потрібні значно більш змістовні відносини та співпраця, ніж є зараз, із країнами Латинської Америки, із країнами Африки й Азії". 

Раніше Зеленський заявив, що російська армія повинна втратити якнайбільше боєздатності саме на Покровському та Курахівському напрямках

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті