МВС РФ оголосило в розшук прем'єр-міністра Естонії, міністра культури Литви і понад 50 політиків Латвії

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило в розшук прем'єр-міністра Естонії Каю Каллас і міністра культури Литви Симонаса Кайріса. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время" з посиланням на "Медиазону" і базу розшуку МВС РФ.

Каллас розшукують за кримінальною статтею, хоча інформації про порушення справи щодо неї слідчі органи РФ не публікували.

Імовірним приводом для кримінального переслідування в РФ політика може бути ініціатива щодо знесення в Естонії радянських пам'ятників. У листопаді 2022 року робоча група з радянських пам'ятників при державній канцелярії Естонії рекомендувала знести або замінити 244 із 322 радянських пам'ятників на території країни.

Крім Каллас і Кайріс, у базі розшуку опинилося більше сотні чиновників і політиків із країн Балтії. Зокрема, у розшук потрапили екс-глава МВС Латвії Марія Голубєва, яка підтримала знесення пам'ятника радянським солдатам у ризькому парку Перемоги в травні 2022 року, а також 59 із 68 депутатів Сейму Латвії, які голосували за вихід із договору з РФ про збереження меморіалів.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті