"Москва давно користується цією схемою" - Гармаш про погрози путіна дати "асиметричну відповідь"

«Асиметрична відповідь» росії на удари західною зброєю по цілях на її території полягатиме у фінансуванні та постачанні далекобійних озброєнь терористичних угруповань по всьому світу, без прямих атак РФ по території союзників України. Таку думку опублікував екс-член делегації України на Мінських переговорах Сергій Гармаш у Телеграм.

"По суті, вся "асиметрія" полягає в підтримці терористичних та екстремістських рухів по всьому світу з метою терористичних атак, спрямованих проти наших західних партнерів", - написав аналітик.

При цьому Гармаш посилається на слова самого путіна про «право» Москви «постачати нашу зброю такого ж класу в ті регіони світу, де будуть завдавати ударів по чутливим об'єктам тих країн, які роблять це щодо Росії». І на повідомлення російських ЗМІ, які 2 червня писали, що «іще на початку минулого місяця американська сторона була офіційно повідомлена дипломатичними каналами, що "дії Вашингтона в Україні змушують Москву розглянути необхідність передачі протикорабельних ракетних комплексів на баланс воєнізованих підрозділів хуситського руху".


Тобто, на думку, Гармаша, Москва вже давно користуєтьс цією "асимметрією".

«Я думаю, що атаки хуситів (які стали проксі Москви на Близькому сході) на американські судна – це лише одна з ілюстрацій тієї «асиметричної відповіді», яку готує Москва. Тобто обстрілів росією американської чи, наприклад, німецької території – не буде. Але будуть вибухи, обстріли тощо. американських та німецьких об'єктів в  усьому світі московськими проксі», - пише Гармаш.

"Можливо, хоч це змусить Захід визнати РФ державою-терористом, з усіма чинними санкціями та наслідками", - акцентує аналітик.

Раніше "ОстроВ" повідомляв, що Путін на зустрічі з представниками міжнародних інформагентств заявив, що удари західною зброєю по цілях на території росії спричинять "асиметричну відповідь".

"Ми думаємо, що якщо хтось вважає за можливе постачати таку зброю в зону бойових дій для нанесення ударів по нашій території та створення проблем для нас, то чому в нас немає права постачати нашу зброю такого самого класу в ті регіони світу, де наноситимуться удари по чутливих об'єктах тих країн, які роблять це щодо Росії? Тобто відповідь буде асиметричною. Ми над цим подумаємо", - сказав путін.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті