Міноборони повернуло майже 1,5 мільярда після розірвання збиткового контракту на боєприпаси

Правоохоронці забезпечили відшкодування Міністерству оборони завданих злочином майже 1,5 мільярда гривень збитків. Про це повідомив Офіс генерального прокурора у Телеграм.

"Завдяки злагодженим діям прокурорів Офісу Генпрокурора та слідчих, а також за сприяння Міністерства оборони України під час досудового розслідування в січні 2024 року розірвано збитковий державний контракт зі спецекспортером на придбання партії артилерійських снарядів для ЗСУ. Грошові кошти в сумі 35 млн євро, що в еквіваленті становить майже 1,5 млрд грн, вже повернуто компанією-нерезидентом на рахунки Міністерства оброни України", - йдеться у повідомленні.

В ОГП пояснили, що йдеться про договір, який у грудні 2022 року підписав підозрюваний - керівник одного з Головних управлінь Міноборони.

Зі свого боку, міністр оборони Рустем Умєров, коментуючи повернення до держбюджету майже 1,5 млрд грн, які намагалися вкрасти на закупівлі артснарядів для ЗСУ, наголосив, що важливо не лише знаходити винних у зловживаннях, а й повертати втрачене.

"Це зміни, про які ми попереджали. Важливо не лише знаходити винних у зловживаннях, а й повертати втрачене. Працюємо далі", — наголосив міністр.

Як повідомлялося, Умєров розповів про масштаби дефіциту боєприпасів та снарядний голод у ЗСУ. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті