Міноборони допустило в експлуатацію модуль-башту українського виробництва для американських БТРов

У Міністерстві оборони України кодифіковано та допущено до експлуатації модуль-башту для бронетранспортерів американського виробництва М113, - повідомило воєнне відомство 5 серпня.

Також зазначається, що на українських підприємствах також тривають роботи з підвищення рівня вогневої потужності та захисту бронетранспортерів різних модифікацій від атак ворожих БПЛА.

"Нова броньована башта вітчизняної розробки може бути встановлена на бронетранспортери М113 усіх модифікацій. Конструкція забезпечує захист баштового стрільця від куль стрілецької зброї та великокаліберних кулеметів, а також захищає його від уламків боєприпасів", - йдеться у повідомленні.

В Міноборони нагадали, що для ведення вогню по наземним та повітряним цілям на турель гусеничного бронетранспортера М113 встановлюється кулемет М2 (Browning) калібру 12,7 мм. Опціонально на М113 також можливо встановлювати автоматичний гранатомет Mk 19 або протитанкові комплексі M47 Dragon і BGM-71 TOW.

Наразі до експлуатації у підрозділах Сил оборони України допущено близько 20 зразків БТРів іноземного виробництва.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті