Міністр оборони Великої Британії відвідав Одесу та анонсував новий пакет військової допомоги, включно з ракетами Brimstone

Новопризначений міністр оборони Великої Британії Джон Хілі здійснив свій перший закордонний візит на посаді, відвідавши Україну. В Одесі він провів переговори з керівником українського оборонного відомства Рустемом Умєровим, - повідомляє 7 липня Міноборони.

“Я пишаюся зараз сидіти пліч-о-пліч з міністром оборони України як новий міністр оборони Великої Британії”, - заявив Джон Хілі під час брифінгу за результатами переговорів. Він наголосив на особливому значенні свого візиту до Одеси саме в День Військово-морських сил України.

“Між нашими країнами особливі відносини. Я пишаюсь, що Велика Британія залишається об’єднаною у підтримці України. Пишаюсь, що керівництво Великої Британії підтримує Україну”, - сказав Джон Хілі, призначений міністром оборони нового уряду після перемоги на парламентських виборах Лейбористської партії.

“Ми активізуємо нашу підтримку Україні і пришвидшимо доставку в Україну техніки, яку пообіцяли”, - підкреслив міністр оборони Великої Британії, зазначивши також, що пізніше буде анонсовано надання Україні додаткового оснащення для відбиття російської агресії.

“Ми стоїмо з вами, ми будемо підтримувати вас стільки, скільки знадобиться для перемоги. Ваше процвітання - це наше процвітання. Ваша безпека - це наша безпека”, - зазначив Джон Хілі.

Як повіломила "УП", після зустрічі з президентом Зеленським та переговорів з Умєровим, Хілі оголосив, що Велика Британія надасть Україні новий пакет підтримки, який включатиме більше артилерійських гармат, чверть мільйона боєприпасів та майже 100 високоточних ракет Brimstone.

Новий пакет допомоги, зокрема, включає:

  • чверть мільйона боєприпасів 50-го калібру
  • 90 протитанкових ракет Brimstone
  • 50 малих військових катерів для підтримки річкових і прибережних операцій
  • 40 машин розмінування
  • 10 артилерійських гармат AS-90
  • 61 бульдозер для будівництва оборонних позицій
  • підтримка раніше подарованих AS-90, в тому числі 32 нових стволів і критично важливих запасних частин, які допоможуть Україні випустити ще 60 000 155-мм снарядів.

Джон Хілі також доручив урядовцям забезпечити, щоб обіцяний у квітні пакет військової допомоги був прискорений і доставлений в Україну в повному обсязі протягом наступних 100 днів.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті