Мінекономіки: Відтепер громадяни, ОСББ та ЖБК можуть скористатись програмою "Доступні кредити 5-7-9" для купівлі та встановлення енергообладнання

Громадяни, Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) та Житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) відтепер можуть скористатись програмою «Доступні кредити 5-7-9» для купівлі та встановлення енергообладнання. Про це 22 липня повідомляє Міністерство економіки України.

Зазначається, що така можливість з’явилась з 20 липня.

Умови для приватних домогосподарств:

- пільгове кредитування під 0%;

- держава повністю компенсує відсоткову ставку впродовж 10 років;

- сума кредиту — до 480 тис. гривень.

Можна закуповувати та встановлювати сонячні панелі з системами накопичення енергії та вітрові установки.

Умови для ОСББ та ЖБК:

- відсоткова ставка - 7%;

- термін кредиту - до 5 років;

сума кредиту - до 5 млн гривень.

Можна купувати та улаштовувати генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання.

Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проєкту після його облаштування.

Щоб скористатись державною програмою пільгового кредитування керівництво ОСББ чи ЖБК має:

- подати заявку до одного із 46 банків, які співпрацюють з державою за програмою «Доступні кредити 5-7-9»;

- надати пакет необхідних документів, встановлених банком.

Перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко наголосила, що розвиток альтернативних джерел генерації енергії має стати складовою нової української енергосистеми і подібні програми безумовний вклад у це.

"Адже тепер домогосподарства та ОСББ і ЖБК отримають доступні інструменти розбудови власних енергетичних потужностей,  - зазначила Свириденко.

Детальніше про программу можна ознайомитись за посиланням

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті