MAZDA CX-5 за заниженою вартістю й будинок площею 638 кв. м: розслідуються справи про корупцію стосовно воєнкомів Запорізької області та Львова

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) склало та направило до Нацполіції два обґрунтованих висновки про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, стосовно воєнкомів з Запорізької області та Львова. Про це повідомило НАЗК у своєму Телеграм-каналі 8 вересня.

"Встановлено, що підлеглий начальника Запорізького ОТЦК продав дружині свого керівника автомобіль MAZDA CX-5 за ціною, що на 800 тис. грн менша за його ринкову вартість. Після цього воєнком ухвалював рішення стосовно підлеглого, надаючи йому відпустки для виїзду за кордон", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що син іншого воєнкома – керівника об'єднаного районного ТЦК міста Львова – отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв. м та прибудинкової території в смт Брюховичі, Львівської області. Жінка, яка подарувала будинок сину воєнкома, пов’язана особистими стосунками з чоловіком (виховують спільну малолітню дитину), який перебуває на обліку в цьому ж ТЦК і є особою, придатною до проходження служби в умовах війни.

"За час повномасштабного вторгнення цей чоловік жодного разу не викликався для проходження військово-лікарської комісії, оновлення даних чи виконання інших мобілізаційних розпоряджень", – підкреслюється в повідомленні НАЗК.

Зазначені дії воєнкомів кваліфіковано за ст. 172-5 КУпАП – порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків, про що обґрунтованим висновком поінформовано ДСР Нацполіції. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу з конфіскацією подарунків.

Раніше повідомлялось, що посадовець військкомату постачав психотропні речовини своєму керівництву.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті