Масова евакуація з Курської області на окуповану територію Запорізької існує лише в російській пропаганді, йдеться тільки про поодинокі випадки - Федоров

Масової евакуації мешканців Курської області на окуповану територію Запорізької немає як такої, йдеться лише про поодинокі випадки, які використовуються в російській пропаганді. Про це розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров в ефірі "Єдиних новин" 17 серпня. 

"Про масову евакуацію на йдеться, а йдеться суто про поодинокі випадки переселення когось з Курської області на узбережжя Азовського моря. Так, дійсно, є перші "гастролери" з Курської області безпосередньо до тимчасово окупованої Кирилівки", - сказав Федоров.

За його словами, ворог вже давно захопив на узбережжі Азовського моря сотні баз відпочинку, які використовує масово як свої військові бази. При цьому з сотень захоплених баз відпочинку лише кілька - наприклад, "Перлина Таврії" в Кирилівці - прийняли евакуйованих з Курської області. 

У Бердянську, Приморську та інших окупованих містах Приазов'я також немає масового потоку евакуйованих. 

"Ще раз підкреслюю: немає жодної масовості. Це навіть не про сотні сімей, це про поодинокі сім'ї", - каже Федоров.

За його словами, "картинка" евакуації до окупованої території Запорізької області робиться суто для російської пропаганди. 

Раніше повідомлялось, що губернатор Курської області РФ Олексій Смирнов домовився із запорізьким гауляйтером Євгеном Балицьким про евакуацію жителів Курської області на окуповану територію Запорізької області

Статті

Світ
11.09.2024
19:13

Про далекобійні ракети, сучасні винищувачі, дипломатію і трибунал над Путіним і Лавровим. Огляд західних медіа

Західні союзники спочатку опираються закликам надати більш сучасне обладнання, тільки щоб погодитися на багато місяців пізніше. Такий перервний потік давав українським військовим менше часу на інтеграцію складного і потужного озброєння, залишивши...
Світ
11.09.2024
10:17

«Не потрібно радикально й однозначно заявляти про неможливість переговорів». Російські ЗМІ про Україну

Концентрація п'ятнадцятитисячного угруповання українських військ як головну мету розглядає зовсім не Білорусь, а, швидше за все, Росію. І насамперед територію Брянської області, в якій Київ може спробувати розіграти «курський сценарій».
Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Всі статті