Майже 26 тисяч гектарів екосистеми знищено пожежами з початку року, у 90 відсотках випадків причина цього - людська недбалість

З початку року в Україні пожежами знищено майже 26 тисяч гектарів екосистеми, у 90 відсотках випадків це спричинено людською недбалістю. Про це повідомила ДСНС України у Телеграм 21 липня.

"Майже 26 тисяч га згорілої землі з початку 2024 року. Це не просто цифра - це заживо спалені дикі тварини, колосальні матеріальні збитки, залучення значних людських й технічних ресурсів. У 90% випадків причина виникнення пожеж в екосистемах - людська недбалість", - пише ДСНС. 

Підкреслюється, що із випалених місць пернаті летять вже назавжди, а якщо пожежа була масштабною, територія стає непридатною для життя будь-якої живності.  

"Щодня рятувальники ДСНС гасять до сотні таких пожеж. Тільки за останню добу вони 290 разів виїжджали на ліквідацію загорань у природних екосистемах України, де було знищено 205,99 га. Пожежонебезпечний період в Україні триває! Бережіть природу, себе та будьте людянішими", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що під час гасіння пожеж на Одещині та на острові Хортиця співробітники ДСНС врятували косуль.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті