Литва заради порозуміння України та Польщі готова до збільшення транзиту зерна

Варшава і Київ повинні якомога швидше припинити свої суперечки. Про це заявив президент Литви Ґітанас Науседа після зустрічі з президентами Анджеєм Дудою та Володимиром Зеленським у Нью-Йорку, - повідомляє "Польське радіо".

"Заради спільної, найважливішої мети - захисту Європи від агресивної політики Росії - суперечки між Україною та Польщею мають бути вирішені якомога швидше", - акцентував Науседа.

Литовський лідер підкреслив, що необхідно знайти рішення, щоб криза у відносинах між двома країнами не поглибилася.

Під час зустрічі з Дудою та Зеленським президент Литви також говорив про збільшення транзиту зерна через Литву, що зменшить навантаження на Польщу.

На його думку, публічні суперечки, незалежно від їх причин, служать ворожій пропаганді.

Як повідомлялося, у Польщі заявили про готовність до переговорів з Україною.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті