Литва розпочала масштабні навчання за участю країн НАТО

Міжнародні військові навчання «Залізний вовк 2024-II» триватимуть у Литві впродовж 10 днів. У навчаннях беруть участь, зокрема, США. Про це повідомили Збройні сили Литви, пише Главком.

Зазначається, що навчання відбудуться на полігоні імені генерала Сильвестраса Жукаускаса і в них візьмуть участь понад 3,2 тис. литовських і союзних військовослужбовців і 700 одиниць військової техніки.

У рамках навчань основна увага буде приділена плануванню та проведенню наступальних і оборонних операцій вдень і вночі, а також взаємодії між підрозділами.

У навчаннях також візьмуть участь представники Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів і Німеччини.

Масштабні військові навчання «Залізний вовк» проводяться щорічно навесні та восени для оцінки боєготовності батальйонів, що входять до складу піхотної бригади «Залізний вовк», і для повної інтеграції бойової тактичної групи передової присутності НАТО.

Жителів низки литовських районів попередили про пересування військової техніки дорогами у зв'язку з проведенням навчань.  

Раніше, 23 вересня, у Литві стартували чотириденні навчання з перевірки системи мобілізації. У них візьмуть участь близько тисячі державних службовців, посадовців, представників муніципалітетів і волонтерів. Навчання такого масштабу у країні відбуваються уперше. Уряд має намір перевірити, як взаємодіють муніципалітети та система національної оборони, а також відпрацювати безперебійну евакуацію та постачання продовольства, йдеться у повідомленні.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті