Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги з системами ППО

У серпні Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги, йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони країни, - пише "Радіо Свобода".

У відомстві кажуть, що до нового пакета увійдуть, зокрема, системи ППО малої дальності.

«Ми допомагали, допомагаємо і будемо допомагати Україні у боротьбі з агресором. Незабаром Литва передасть Україні критично необхідні системи ППО малої дальності як внесок у межах коаліції з протиповітряної та протиракетної оборони, які очолюють також Німеччина, США та Франція. Ми також передамо інше спорядження, зброю і системи, щоденно необхідні на полі бою. Наша допомога – це інвестиція в нашу власну безпеку», – заявив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

Крім сучасного обладнання, Литва також передасть «деяке давнє обладнання» з арсеналу своїх Збройних сил, кажуть у відомстві.

У пресслужбі Міноборони Литви уточнили, що у пакет допомоги входять: БТР М113, ППО малої дальності з ракетами, системи РЕБ, позашляховики із запчастинами, вантажівки-тягачі, системи-навантажувачі, димова та стрілецька зброя, боєприпаси тощо.

На сьогодні загальна допомога Литви Україні сягнула мільярда євро, а військова допомога – понад 641 мільйон євро.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті