Лисогор про плани окупантів видобувати золото в "ЛНР": "За Януковича це вже було. Родовище з кремлівських коштів дає непоганий видобуток"

Основні запаси золота, видобувати яке зібрались окупанти на Луганщині, вичерпалися 125 років тому, за часів Януковича спроба видобутку обійшлась у 8 мільйонів доларів. Про це, коментуючи заяву окупантів про пошук інвестора на видобуток золота, повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 6 вересня.

"У часи втікача януковича дозвіл на видобуток золота отримало підприємство "Донецкий кряж" з уставним капіталом 10 тисяч гривень, засновником якого була компанія "Луганск голд лимитед" - дочка фірми з Австралії. Керував цим чоловік із зовсім не австралійським прізвищем Карпинський. Роботи профінансували на 8 мільйонів доларів, а результатів майже не було. У так званій "ЛНР" безвиграшну для населення та безпрограшну для окупаційної влади схему спробують реалізувати ще раз. Золота у достатній кількості вони не знайдуть, а от родовище з кремлівських коштів дає непоганий видобуток", - пише Лисогор.

За його словами, основні запаси золота в Луганській області вичерпалися 125 років тому.

"Існувало колись на Луганщині Бобриківське родовище, розташоване в Антрацитівському районі. Про нього й вирішили згадати окупанти і оголосили аукціон серед інвесторів на право експлуатування", - зазначив очільник ОВА. 

Як підкреслює Лисогор, переможець аукціону зробить вигляд, що не володіє інформацією про те, що рудоносні жили там були вичерпані ще до 1900 року – тобто 125 років тому. Саме тоді й закрилися місцеві підприємства, які встигли видобути 73 030 пудів свинцево-срібної і цинкової руд, а також 246 410 пудів руди, що містила золото.

"На цьому крапка. Перетворити її на кому неодноразово намагалися і в радянський період, і в часи незалежності України. Зокрема, у 2000-х роках українські геологи та міжнародні інвестори дійшли висновку, що вкладатись у такі ініціативи недоцільно, оскільки витрати на видобуток перевищують будь-які потенційні доходи. Бо у родовищі міститься невелика кількість покладів золота в руді, а процес очищення при цьому дуже складний та високовартісний", - йдеться також у повідомленні Лисогора.

Раніше повідомлялось, що в окупованому Антрацитівському районі Луганщини «влада» шукає «інвестора» на родовище золота і срібла: оголошено аукціон.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті