Лукашенко пригрозив війною Росії в разі її спроби приєднати Білорусь

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив війною Росії в разі її спроби приєднати Білорусь. Як повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times, про це він заявив в інтерв'ю прокремлівській газеті «Известия».

За словами Лукашенка, у «високих колах» Росії «декому кортить» приєднати Білорусь, але спроба зробити це обернеться війною. «Ви поменше, ми побільше, а у нас економіка така, сяка. Ми вам будемо допомагати і далі вступайте до складу Росії. Так питання ставити не можна. Це неможливо і нереалізовано. Боюся навіть сказати, що це війна», - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що не розуміє, навіщо Білорусь приєднувати до Росії, оскільки країни вже «замахнулися» на те, щоб створити Союзну державу. «Ми можемо вибудувати такі відносини, які будуть тіснішими і міцнішими, ніж в унітарній державі. І ніхто ні на кого ображатися не буде», - пояснив Лукашенко.

Він допускає, що «сьогодні можна нахилити, завоювати чогось», але «розумний мудрий політик» повинен завжди думати: «а далі що?». «Це не Середньовіччя, коли захопив територію, податки платиш і добре - світ змінився, світ інший. Тому дурні завдання перед собою ставити не треба, і завжди треба думати про те, що буде потім», - сказав Лукашенко.

Він також висловив упевненість, що перед президентом РФ путіним ніколи «не стояло завдання завоювати» чужу територію.

Як повідомлялося, Лукашенко заявив, що путін не застосує ядерну зброю без його згоди.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті