Луганська колаборантка Ольга Бас розповіла, чому стаття КК за держзраду Україні їй "приємна"

Колишня українська суддя з Луганська Ольга Бас, яка з 2014 року працює на окупантів і отримала підозру в державній зраді, зізналася окупаційним ЗМІ, що це їй "почасти приємно". Про це окупаційні ЗМІ повідомили 11 жовтня.

"Мені взагалі почасти приємно, що українські спецслужби так довго вигадували привід, що мені пред'явити", - сказала Бас.

За її словами, "всі звинувачення на її адресу надумані і позбавлені здорового глузду". Водночас Бас у 2014 році увійшла до складу так званого "міністерства держбезпеки ЛНР", де стала куратором "судової гілки ЛНР", потім обійняла посаду "керівника адміністрації глави республіки", а у 2022 році отримала посаду "сенатора".

Раніше повідомлялося, що Ольга Бас стала однією з тих луганських зрадників, які очолили список "Единой России".

Бас перебуває під санкціями України, ЄС і Швейцарії. У 1995 році вона стала суддею Ленінського районного суду в Луганську, у 2002 році - суддею кримінальної палати апеляційного суду Луганської області. З 2013 року викладала в Національній школі суддів України. У 2014 році активно підтримала окупантів.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті