Лавров визнав, що в порушення Женевської конвенції Росія масово переводить українських військовополонених у розряд "засуджених злочинців"

Глава МЗС РФ Сергій Лавров визнав, що Росія, порушуючи Женевську конвенцію, масово переводить українських військовополонених у розряд "засуджених злочинців". Про це він розповів в інтерв'ю російському пропагандистському виданню.  

За його словами, вже понад 200 українських військових перебувають в ув'язненні в Росії. Міністр закордонних справ країни-агресора розповів, що з початку російської агресії проти України суди РФ засудили до тривалих термінів позбавлення волі понад 200 "представників збройних формувань України". 

Загалом, заявив Лавров, злочинцями буде визнано 900 українських військовополонених, проти них порушено понад 4000 кримінальних справ.

Як повідомлялося раніше, російські суди виносять вироки українським військовим за їхню участь у бойових діях. Захист Вітчизни в такий спосіб незаконно визнається "воєнним злочином". Українським військовополоненим призначають терміни покарання від 15 років до довічного позбавлення волі.  

Тим часом Женевська конвенція передбачає, що "в жодному разі військовополонений не судитиметься будь-яким судом, який не надає основних загальновизнаних гарантій незалежності та неупередженості".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті