Лавров підтвердив тезу Путіна про неможливість переговорів з Україною і заявив про неприйнятність бюргенштокського процесу

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що після просування України в Курську область переговорів із Києвом бути не може. Відповідні заяви він зробив в інтерв'ю коемлевській пресі 19 серпня.

«Президент (Росії - ред.) про це дуже чітко сказав, що після того, як почалися напади на Курську область, навіть не напади, а вторгнення на територію Курської області, про жодні переговори мови бути не може. І ще президент сказав дуже важливу фразу, на яку я б звернув увагу: «ми, безумовно, дамо оцінку цій ситуації трохи пізніше», - сказав Лавров.

Також Лавров назвав чутками «приховані контакти» Москви і Києва за посередництва Катару й Туреччини, за його словами, такі повідомлення йдуть у розвиток неприйнятної для Росії конференції щодо України у Швейцарії.

«Чутки, що з'явилися останнім часом, про якісь приховані контакти для підготовки переговорів з питань енергооб'єктів Росії та України за посередництва Катару, були ще чутки, що турецькі наші сусіди планують якось спробувати посередничати у сфері продовольчої безпеки, але в контексті забезпечення свободи мореплавства в Чорному морі. Самі розумієте, яка мета у такого роду задумів може бути», - сказав Лавров.

«Робочі групи створено, готуються засідання, і хто б що б не говорив про якісь натяки на те, що Росію якось туди будуть залучати, це все від лукавого, тому що ще раз скажу: йдеться про неприйнятний для нас бюргенштокський процес, який має на меті єдину мету просувати ультиматум під назвою «формула Зеленського», - додав Лавров.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті