Латвійські волонтери зібрали понад 200 тисяч євро пожертв і придбали обладнання для бригади "Азов"

Понад 200 тисяч євро пожертв на потреби бригади "Азов" зібрали латвійські волонтери групи "Support AZOV Latvia". Про це повідомив  латвійський мовник LSM.lv 4 жовтня. 

"Цього місяця понад 100 безпілотників, сотні продуктових наборів та інша допомога, зібрана латвійськими благодійниками, вирушить на передову в Україні. Вартість вантажу - близько 200 тисяч євро. Явка на збір допомоги поки що недостатньо висока, тому благодійники закликають не забувати, що війна триває, і участь донорів вкрай важлива", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що серед наданої допомоги "Азову" - понад 100 безпілотників латвійського виробництва.

"Цей безпілотник потім використовується за потребою кожного підрозділу, з відповідним типом снаряду чи вибухівки. І це безпілотник для одного польоту, який коштує 500 євро", - цитуються слова речника Support AZOV LatviaКарліса Крастіньша.

Загалом до закупленої організацією партії допомоги увійшли, крім 100 FPV-дронів вартістю приблизно 50 тисяч євро, чотири розвідувальні дрони DJI, приціли нічного бачення, кілька сотень сухпайків, два позашляховики йдев’ять потужних генераторів.

В "Support AZOV Latvia" повідомили, що організація постійно перебуває на зв’язку з бригадою та реагує на запити бійців. Гроші на потреби "Азову" збиратимуть до середини жовтня. Протягом місяця закуплене обладнання надішлють до України.

"Дуже допомагає бійцям підтримка ззовні, від самих латвійців. І те, що ми туди приїжджаємо, тому що, навіть не кажучи про солдатів, які дуже мотивовані такими речами, люди відчувають, що вони в цьому не одні в цій війні та в цій боротьбі", - зазначив представник організації Гунтарс Янсонс.

Раніше Зеленський повідомив про оголошення оборонної допомоги від США на загальну суму $7,9 мільярда та запровадження санкцій проти росії.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті