Кордон та енергобезпека: Зеленський повідомив теми обговорювань під час візиту на Волинь та Рівненщину

У більшості регіонів є значні можливості для створення нової генерації, тому громади можуть знайти для себе  варіанти, щоб забезпечити людям більшу енергетичну спроможність. Про це сказав президент Володимир Зеленський 30 липня у вечірньому зверненні.

Він зазначив, що сьогодні відвідав з робочим візитом Волинь і Рівненську область.

"Спочатку – Волинь. Безпекові питання, кордон. Усе те, що стосується півночі нашої держави. Волинська область, Рівненська, Житомирщина, Київщина, Чернігівщина. Багато вже зроблено – і щодо фортифікацій, і щодо мінування кордону. Але є ще кілька доручень для військових. Дуже важливих. Звичайно, багато енергетичних питань, а також соціальних, освітніх. Попереду навчальний рік, і зараз пріоритет – нормальне, не дистанційне навчання для дітей усюди, де це можливо завдяки укриттям. Є доручення уряду України прискоритись із допомогою в побудові укриттів", - сказав він.

За його словами, щодо енергетики, то він підкреслив: "у більшості наших регіонів є значні можливості для створення нової генерації". 

"Вже є кредитні та грантові програми, є різні форми підтримки від наших партнерів – більшість громад можуть знайти для себе такі варіанти, щоб забезпечити людям більшу енергетичну спроможність. На рівні всієї держави ми працюємо над захистом енергооб’єктів – усі терміни щодо конкретних об’єктів, які озвучуються зараз на нарадах, мають бути дотримані. Це буде критерій і для деяких кадрових питань", - зазначив Зеленський.

Також він наголосив, що Волинь має значний потенціал, який зараз іще не реалізовується. "Це і транзит через кордон, і розвиток у самій Волинській області. Область та уряд разом мають підготувати відповідні кроки, відповідні рішення", - сказав президент.

Щодо  Рівненській області, то президент відвідав шпиталь, де допомагають нашим воїнам. Він подякував кожному лікарю, кожній медичній сестрі – усім, хто повертає до життя наших захисників. 

"Також провели сьогодні й обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Вдячний усім очільникам громад, усім керівникам українських компаній, які стараються зберігати робочі місця для наших людей, створюють нові. Я дякую всім нашим людям у кожній громаді України, хто якісно робить свою справу, хто допомагає усій нашій державі захищатись і збільшувати можливості України", - резюмував він.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті