Контрнаступ йтиме до кордонів 1991 року з різним ступенем інтенсивності. Зупинятись ніхто не буде – військовий експерт

Контрнаступ йтиме до кордонів 1991 року з різним ступенем інтенсивності. Про це в інтерв'ю "Острову" сказав полковник запасу, військовий експерт Роман Світан.

Він зазначив, що зараз контрнаступ України йде по всій лінії фронту.

"І це правильна тактика. Ми давимо там, де прогинається, а заходимо вперед там, де рветься. Протягом тижня ми почуємо про приблизно такі ж проблеми росіян, які у них були з Ізюмом. Десь знову порветься, і ми в цей розрив підемо з перекиданням резервів", - сказав він.

За його словами, контрнаступ йтиме до кордонів 1991 року з різним ступенем інтенсивності.

"Зупинятися ніхто не буде", - наголосив Роман Світан.

Інтенсивність контрнаступу залежатиме від кількості снарядів, що підвозяться, та погоди.

"Під час дощів, коли дуже незручно рухатись по полях, працюватимуть наші колісні САУ та HIMARS і обстрілюватимуть росіян. Я вже не говорю про авіацію та "Байрактори". А якщо буде хороша погода, то інтенсивність руху буде вищою. Зараз погода хороша тим, що ми наступаємо і нам не треба зариватися, а росіяни не можуть зариватися. Вони починають рити - йде вода. Ось така погода не дає їм закопатися, через що ступінь поразки російських військ збільшується", - пояснив військовий експерт.

"Загалом, зупинятися ніхто не збирається. Як тиснули, так і тиснутимемо. Нам нічого не заважає", - наголосив Роман Світан.

Він також пояснив, що на фронті йде постійна ротація частин, тож українським військам не потрібно зупинятися для перепочинку.

"Йде планове виведення військ. Ми не працюємо одними частинами. Частина відпрацювала, її вивели, доукомплектували, відпочили і далі на передову. Іде постійна ротація частин. Це вже налаштована карусель. Нам нічого не заважає йти далі і звільняти Україну до кордонів 1991 року, включаючи Крим та Донбас. Найімовірніше, перше, що ми побачимо звільненим, це буде Донбас. Мені здається, що наші війська щось зроблять у районі Донецька", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, за словами військового експерта Романа Світана, війна не закінчиться звільненням Донбасу та Криму, треба вступати до НАТО.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті