Колишній тренер "Шахтаря" і "Динамо" Мірча Луческу очолив національну збірну Румунії

Колишній тренер Динамо та Шахтаря Мірча Луческу очолив національну збірну Румунії. Про це повідомляє Федерація футболу Румунії.

Контракт 79-річного фахівця розрахований до 2026 року, його ціллю є вихід із командою на чемпіонат світу-2026, та максимальний результат у Лізі націй.

Раніше Луческу вже очолював національну команду Румунії - з 1981 до 1986 року. Збірна під його керівництвом зуміла вийти до фінальної частини чемпіонату Європи-1984. Колишній тренер команди Едвард Йорденеску на Євро-2024 довів Румунію до 1/8 фіналу, де вона розгромно програла збірній Нідерландів.

Напередодні Мірча заявив, що готовий повернутися до тренерської діяльності. Він перебував без роботи з листопада минулого року, коли подав у відставку з Динамо після поразки від Шахтаря. Раніше він разом із Валерієм Лобановським потрапили у рейтинг найуспішніших тренерів в історії футболу.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті