Колаборант із Сватового, який перейменовував вулиці міста й брав у магазині лише рублями, отримав 7 років ув'язнення

Тюремний строк отримав колаборант зі Сватового, який при окупаційній владі очолив комунальне підприємство й згодом був затриманий СБУ в Києві. Про це повідомило відомство у своєму Телеграм-каналі 19 жовтня. 

"Зловмисник погодився очолити "комунальну" установу рашистів у Сватовому. Але згодом виїхав до Києва, де "намагався залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ розшукали і затримали його у столиці. За матеріалами Служби безпеки він отримав 7 років позбавлення волі", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що після захоплення міста він одним з перших підтримав загарбників, за що отримав призначення у лавах створеного загарбниками "комунального підприємства Сватівського району". Там займався перейменуванням міських вулиць за "зразком" колишнього СРСР. Також колаборант допомагав місцевим гауляйтерам та їхнім російським "кураторам" організовувати в районі прокремлівські агітаційно-масові заходи.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Як повідомляє "Детектор медіа", колаборантом є колишній начальник комунального підприємства Сватового "Благоустрій" Ігор Беденко. 

"Як стверджують жителі сусіднього села Преображенне, чоловік мав власний магазин, у якому вимагали розраховуватись рублями ще з перших днів окупації", - пише "Детектор медіа".

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала коригувальницю ФСБ, яка наводила російські "Смерчі" на Краматорськ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті