КНДР пригрозила Південній Кореї війною через скриньку з листівками

КНДР заявила про знайдений безпілотник зі скринькою з листівками і пригрозила Південній Кореї війною в разі повторення інциденту. Про це повідомляє Телеграм-канал «Радио Свобода» з посиланням на Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

Дрон, що впав, знайшли біля Пхеньяна 13 жовтня - і тепер північнокорейські експерти ідентифікували його як «малорозмірний дрон дистанційної розвідки». Такі ж нещодавно демонструвалися на військовому параді в Південній Кореї, публікує фото для порівняння ЦТАК.

Якщо КНДР підтвердить ще одне порушення її територіальних земель, повітряного або водного простору з боку Південної Кореї, «це буде розцінено як оголошення війни і почнуться негайні удари у відповідь», пригрозили в Міноборони КНДР.

Військові чиновники Південної Кореї назвали заяву північного сусіда «односторонньою» і «негідною відповіді», передає Associated Press. На попередні аналогічні звинувачення південнокорейські військові відповідали, що «не можуть підтвердити їхню правдивість».

За останній час напруженість на Корейському півострові значно зросла. Кілька днів тому КНДР підірвала автомобільні та залізні дороги, що зв'язують її з Південною Кореєю. Також Пхеньян за літо відправив на південь тисячі повітряних куль зі сміттям і фекаліями.

У відповідь Сеул відновив роботу гучномовців на кордоні, що транслюють заклики переходити на бік Півдня і популярні кей-поп-пісні, заборонені в КНДР. Пхеньян погрожував знищити джерела мовлення.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті