Кабмін звільнив очільницю Держкіно Марину Кудерчук

Кабмін звільнив з посади очільницю Держкіно Марину Кудерчук. Про це повідомляється у телеграм-каналі Кабміну 5 липня.

Так, на своєму засіданні 5 липня Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження, зокрема про звільнення  Кудерчук Марини Миколаївни з посади Голови Державного агентства України з питань кіно.

Як повідомлялося раніше, відкритий лист від кіноспільноти щодо недовіри до керівництва Держкіно спрямували у Верховну Раду, Офіс президента та Кабінет Міністрів. У листі, зокрема, йдеться, що голова Держкіно Марина Кудерчук своїми діями "руйнує систему державного регулювання галузі, дискредитує посаду державного службовця, завдає шкоди українському суспільству та іміджу України в світі", інституція працює без затвердженої стратегії, а орган, який ухвалює рішення про використання коштів, — Рада з підтримки кінематографії — продовжує діяльність незаконно.

Кіноспільнота вимагала звільнити керівництво Держкіно; переспрямувати бюджетні кошти на потреби Сил оборони (окрім визначених законодавством зобов'язань).

Лист підписали понад 700 дієвців культури та 13 організацій, серед них Українська гільдія режисерів, режисерки Ірина Цілик, Аліна Горлова, Аліса Коваленко, Марися Нікітюк, Марина Врода, Надія Парфан, виконавча директорка фестивалю Docudays Світлана Смаль, засновник Ukraїner Богдан Логвиненко, директорка "Довженко-Центру" Олена Гончарук, продюсерка й співзасновниця ГО "Українська кіноакадемія" Юлія Сінькевич та багато інших.

Статті

Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Всі статті