Хаби Кремінської МВА забезпечили низкою послуг переселенців з Луганщини у Києві, Рівному, Дніпрі та на Житомирщині

Переселенці з Луганської області, які проживають у Києві, Рівному, Дніпрі та в Андрушівці Житомирської області, отримали в хабах Кремінської МВА низку різних послуг протягом серпня. Про це повідомила Кремінська міська військова адміністрація у facebook 6 вересня.

"Рівне. Минулого місяця тут видавалися продуктові набори від благодійного фонду Віктора Шакирзяна - 363 штуки. Особлива увага була приділена медичним послугам: 102 особи отримали допомогу. Переселенців консультували юристи, фахівець центру зайнятості, спеціалісти Кремінської адміністрації", - сказано в повідомленні.

Крім того, майже 100 осіб взяли участь у різних творчих заходах та бібліотечних ініціативах. У співпраці з волонтерами Рівненського Товариства Червоного Хреста був проведений захід з психосоціальної підтримки для дітей, у якому взяли участь 12 осіб. Важливою подією стало відкриття молодіжного хабу "Твоя територія". Надавалася послуга оздоровчого масажу, фізіопроцедури. Бажаючі отримали IT-послуги.

У Дніпрі в серпні видача вживаних речей тут охопила 137 людей, а консультації з юридичних питань отримали 32 особи. 

"У хабі активно працюють над підтримкою зайнятості населення, також ВПО регулярно консультує фахівець Пенсійного фонду, адміністратори ЦНАПів. Логопед провів 56 логопедичних занять. Крім того, у координаційному центрі відбулися різноманітні творчі заходи та культурні події", - пише МВА.

У Києві консультації з питань пошкодженого майна отримали 29 ВПО, щодо підтримки бізнесу - 38. Відвідувачів хабу консультували юристи благодійного фонду "Право на захист", фахівець Пенсійного фонду України, медики. 

В Андрушівці на Житомирщині видавався вживаний одяг, а також було проведено 239 телефонних консультацій. Крям того, переселенців приймали юрист БФ "Право на захист" і психолог. Для дітей було організовано низку майстер-класів, в тому числі, у співпраці з місцевою бібліотекою. Також у цьому хабі відбувся тренінг "Разом проти насильства", організований БФ "Крим SOS".

У всіх чотирьох хабах маломобільним особам надавалися послуги з фізичного супроводу та догляду вдома (всього 162 особи), а дітям - з короткотривалого денного догляду на хабі.

Телефони хабів Кремінської МВА: Рівне: 095-820-97-42; Київ: 093-768-74-66, 099-185-20-38, 096-899-61-24; Дніпро: 066-483-92-48; Андрушівка: 066-342-83-65.

Раніше повідомлялось, що першокласникам з Луганщини у Кропивницькому надають сертифікати на придбання канцелярії.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті