ГУР та ЦПД запускають новий розділ порталу "War & Sanctions" про спортсменів з РФ - агентів впливу за кордоном

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України та Центр протидії інформації (ЦПД) РНБО запускають новий розділ про російських спортсменів - агентів впливу РФ за кордоном. Про це повідомило ГУР у Телеграм 14 жовтня.

"У сучасній війні росія використовує спорт як інструмент дезінформації, пропаганди, обходу санкцій та поширення свого впливу та лобі у світі. У відповідь агресору ГУР МО спільно з Центром протидії дезінформації РНБО запускають новий розділ порталу "War & Sanctions" - "Чемпіони терору", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що у розділі буде представлена інформація про російських спортсменів та тренерів, які продовжують брати участь у міжнародних змаганнях, відбілюють репутацію (sportwashing) росії, поширюють дезінформацію, виправдовують та легітимізують агресію проти України серед іноземної аудиторії, сприяють обходу санкцій, є інструментами в руках російських спецслужб.

Крім того, тут буде інформація про російських спортивних функціонерів, які залишаються російським лобі та елементом стратегічного впливу за межами росії, забезпечуючи шляхи налагодження міжнародних зв’язків та співпраці в обхід санкцій.

"Запуск розділу є черговим закликом до міжнародної спільноти відсторонити російських спортсменів від міжнародних змагань, у тому числі під нейтральним прапором, виключити росіян з міжнародних спортивних організацій та припинити будь-яку співпрацю з ними. Спорт знову має стати символом миру", - підкреслюється в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що президентка федерації лижних гонок РФ Олена Вяльбе заявила в інтервʼю російським пропагандистам, що "якби ми кинули серйозну бомбу на центр Лондона, все б уже закінчилося і нас би скрізь пустили". Так вона відповіла на питання, шо робити, щоби російських спортсменів пускали на Олімпіади та інші змагання під російським прапором.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті