ГУР атакувало російських інтернет-провайдерів в окупованому Криму

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР) здійснили атаку на інтернет-провайдерів росії в тимчасово окупованому Криму, а місцева "влада" попередила населення півострова про можливі проблеми з доступом до інтернету Про це джерела у ГУР і Силах оборони повідомили Суспільному.

За словами співрозмовника "Суспільне. Крим", за атакою стоять кіберфахівці воєнної розвідки. 

Зазначається, що кібератак зазнали декілька російських інтернет-провайдерів у тимчасово окупованому Криму. Водночас "адміністрація внутрішньої політики, інформації та зв’язку" загарбників заявила, що профілі DDos-атак постійно змінюються, а російські фахівці провайдерів вживають заходів, щоб протидіяти втручанню.

"Здається, російським кібернетикам пора згадати про імпортозаміщення, увімкнути свій Чебурнет замість Всесвітньої мережі та встановити ісконно-руський фаєрвол, відгородившись від усього вільного світу. Лише так у них є шанс убезпечитися від наших атак", - зауважує джерело.

У ГУР підкреслили, що на російські онлайн-сервіси, сервери й мережеву інфраструктуру останнім часом відбуваються систематичні кібератаки.

Нагадаємо, у ГУР заявили, що в 5 разів зросла кількість українців, які хочуть служити в розвідці. 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті