Головним аргументом на перемовинах буде карта лінії бойового зіткнення: Сазонов пояснив несамовитий тиск окупантів на Донеччині

Медіа-експерт та військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов вважає, що цьогорічна осінь може бути вирішальною у війні. Чому росіяни кидають зараз усі ресурси на захоплення територій, він пояснив в ефірі телемарафону, - передає Gazeta.ua.

"Завдання росіян зараз - захопити якомога більше територій до зими, тож окупанти намагаються за будь-яку ціну, спаливши всі резерви, цієї осені добитися максимуму. Бо взимку, коли почнуться перемовини, десь після Нового року, будуть багато аргументів казати дипломати, але головне - це карта, яка буде лежати на столі - карта лінії бойового зіткнення", - сказав Сазонов.

Ворог намагається якнайбільше її просунути. Головне завдання в них, як ми бачимо, окупувати всю Донецьку область до початку перемовин. На це кидають всі резерви.

"Порівняв минулорічний наступ ворога і зазначив, що росіяни не кидають в бій нові бригади, не починають наступ на нових напрямках і не підтримують активізацію на двох-трьох ділянках одночасно. Ворожі сили намагаються підтримати те, що є у них зараз", - пояснив військослужбовець.

"Все поповнення, що зараз приходить, це тільки компенсація тих втрат, які в них є. Наскільки в них вистачить ресурсів, я не знаю. Сподіваюся, що не на рік, а менше", - підсумував Сазонов.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті